Graag wil ik me aan u voorstellen.
Mijn naam is Lia de Laat.

Sinds 1989 ben ik werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg. Naast BIG-geregistreerd GZ-psycholoog / psychotherapeut, ben ik erkend cognitief-gedragstherapeut als lid van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt). Na de start van Praktijk Alfa ben ik ook lid geworden van het NIP, het Nederlands Instituut voor Psychologen.

Ik ben ingeschreven in het BIG register:
onder nummer 89049660525 als GZ-psycholoog, en
onder nummer 19049660516 als psychotherapeut

Ik heb veel ervaring in het individueel werken met volwassenen. Mijn aanpak kenmerkt zich door een praktische, klachtgerichte manier van werken, gecombineerd met een focus op inzicht. Door inzicht ontstaat herkenning en erkenning. Wat je niet  erkent, kun je niet veranderen.  Cognitief-gedragstherapeutische methodes zijn onderdeel van elke behandeling. Deze methodes zijn ontwikkeld om gedachtes, gevoelens en/of gedrag te veranderen.

Voor mij is psychotherapie een samenwerkingsverband tussen cliënt en therapeut. Samen, met respect voor elkaar en in constante dialoog, bouw je aan een vertrouwensband. Die band is de basis voor een succesvolle behandeling.

Als beiden zich vervolgens voor de volle honderd procent inzetten, kan er veel worden veranderd. Een behandeling hoort een veranderingsproces in gang te zetten, waarin pieken en dalen zullen voorkomen. Met de steun van je therapeut kom je uit de dalen en samen vier je de stapjes die al gezet zijn.

Vaak is een therapie het weer op gang brengen van een vastgelopen ontwikkeling of patroon.  Het einddoel is dat je op een andere manier in het leven staat, dat je anders denkt, voelt en handelt. Je hebt geen of minder klachten en je kunt beter omgaan met de situaties die zich in je leven voordoen.